Sherborne
Samentijd

Sherborne Samentijd voor kind en ouder

Samentijd is een praktisch, lichaamsgericht programma voor kind en ouder, waarbij spel de ingang is om het contact tussen ouder en kind te bevorderen, versterken of verbeteren. Plezier, positief met elkaar omgaan en samenzijn staat voorop. Bovendien kan het (zelf)vertrouwen groeien, verbetert de emotieregulering en wordt er gewerkt aan zelf-ontwikkeling.

Ik ben ervan overtuigd dat kinderen spelend leren. De spelletjes zijn sterk gericht op contact en daarmee op het creëren van een veilige, prettige sfeer, waarin een kind voelt: ik ben goed zoals ik ben. In deze vorm van groepsgerichte spelbegeleiding staat plezier en verbinding centraal en Samentijd sluit aan bij de belevingswereld van kinderen.

 

Het programma bestaat uit een aantal bijeenkomsten van drie kwartier. Het is geschikt voor een kind met zijn/haar ouder. Ouders of grootouders kunnen per bijeenkomst gewisseld worden, mocht daar behoefte aan zijn, zolang het kind maar centraal staat.

 

Is er een kind met een specifiek leerdoel, dan is een traject thuis, middels Sherborne Samenspel beter geschikt.

 

Samentijd wordt geboden door mij, als externe specialist en is toepasbaar bij basisscholen en andere instellingen die werken in groepen, zoals bijvoorbeeld een (medisch) kinderdagverblijf of een BSO. Het is bovendien een ideale werk- en spelvorm voor nieuwkomers. De gerichte bewegingsspelvormen van Samentijd vinden hun oorsprong in de Sherborne bewegingspedagogiek. De werkwijze is speels en uitnodigend.

 

Contact

Contact

0541-785439

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik leer je spelen, positief denken en je situatie te zien als een uitnodiging tot groei.