Mijn verhaal

Ik ben Astrid Lammers

Een pedagogische duizenpoot

Al meer dan 35 jaar werk ik graag met kinderen en ben inmiddels ervaringsdeskundige op het gebied van hechting en vroegkinderlijk trauma. Veel kinderen laten angst, verdriet of boosheid zien, in heel verschillende vormen: stil en teruggetrokken gedrag, acting out gedrag, beweeglijkheid, enzovoort.  Mijn voelsprieten staan altijd aan als ik met kinderen werk en daardoor kan ik intuïtief werken en heb ik snel een ingang bij ze. Vaak kan ik aan ouders, onderwijzers of pedagogisch medewerkers aangeven wat het kind met zijn/haar gedrag aangeeft en waar hij/zij behoefte aan heeft.

 

Na de opleiding HBO-IW volgde een Post-HBO opleiding Praktisch Pedagogische gezinsbegeleiding (PPG). Het leren was nog niet klaar en er volgden vele cursussen en opleidingen voor therapie en coaching. Recent volgde ik Sherborne bewegingspedagogiek, Sherborne Samentijd voor groepen en de opleiding Sherborne Samenspel, een gezinstherapievorm met spelen en video-interactie-begeleiding.

Bij Leonie Coppens werd ik opgeleid als trainer en nu geef ik de workshops en trainingen ‘traumasensitief werken met kinderen’ aan professionals in de kinderopvang, het onderwijs of de zorg.

 

Ik ben trotse moeder van 4 kinderen. Drie dochters ‘uit eigen buik’ en een zoon die geadopteerd is. Naast pedagogisch medewerker in de kinderopvang (Montessori peutergroep Heerhugowaard en Alkmaar), ben ik hechtingsdeskundige, trainer, gezinstherapeut en schrijf ik boeken. Als hobby dans ik graag. Ik doe aan ballet en yoga.


Werkwijze
Als je contact met me opneemt, overleg ik graag in een telefoongesprek of je vraag past bij wat mijn praktijk jou kan bieden. Is dit het geval, dan maken we een afspraak voor een kennismaking en maken we vervolgafspraken voor de hulpverlening bij jou thuis, op school of kinderopvang. Of spreken we een workshop of training af op jouw locatie, passend bij jullie wensen. 

Contact

0541-785439

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik leer je spelen, positief denken en je situatie te zien als een uitnodiging tot groei.